2005-08-04

kotona taas

Eteiseen astututtuani tuntui ihanalta vapauttaa hartiansa rinkan puuduttavalta painolta, tietäen, ettei sitä tarvitse hetkeen kokea.

Ulkona tihkui vettä ja juoksin pihalle hakemaan postit laatikosta. Ei siellä ollut kuin kasa mainoksia ja yksi tänään tullut postikortti. Loput postista odottavatkin minua pääpostissa, sillä keskeytin fiksuna tyttönä postin jakelun kotiosoitteeseen matkan ajaksi: Ulkona oleva postilaatikko ei siten tursuilevana paljasta satunnaiselle kulkijalle, että talossa ei asuta.

Kasvit riiputtivat mielenosoituksellisesti lehtiään, mutta kaikki näyttävät olevan onnekkaasti vielä hengissä.

Jääkaappi ammottaa tyhjyyttään, mutta onneksi siellä on sentään yksi pullo keskikaljaa. En jaksa millään käydä kioskilta hakemassa mitään ruokaa, vaan aion mennä aikaisin nukkumaan, heti kuuman suihkun jälkeen.

Huomenna ehtii sitten kauppaan ja pyykkäämään, jos en sitten nuku koko päivää :)

4 kommenttia:

sea kirjoitti...

Olen vähän kade... Mitä tuollainen reissaaminen maksoi? Mä tahdon kanssa. :)

liftari kirjoitti...

hm.. en ole vielä tehnyt tilinpäätöstä, mutta Tallinnan lauttaliput maksoivat opiskelijalle n. 50 e suuntaansa, ja hostelliyöt sen 9-30 e /yö (keskihinta n. 15 e/yö) ja ruoka oli joka paikassa halvempaa kuin Suomessa. Liftaaminenhan ei maksa mitään, joskin kannattaa varautua siihen, että hermo menee ja sitten pitää varmaan tyytyä bussiin/junaan. Balttiassa nekään eivät niin kamalan kalliita ole, opiskelija-alennus on n. 10%. Sitten tietty joihinkin nähtävyyksiin on pääsymaksut, ja nekin yleensä aika kohtuulliset. Opiskelijakorttia kannattaa kyllä vilautella joka välissä. :)

(Tosin jälkikäteen kotona esitteitä selatessani olen huomannut, että yleensä olisi pitänyt olla opiskelija JA alle 26-v, mutta näköjään se ei sitten haitannut, että olen jo kolmikymppinen, sain alennukset joka tapauksessa.)

sea kirjoitti...

Tuttu kysymys... Miten Baltiassa uskaltaa liftata?

liftari kirjoitti...

Liftaa päiväsaikaan, ei mene kenen tahansa kyytiin ja liftaa mielellään bussipysäkillä tai hitaasti ajettavalla tiellä ja sielläkin mieluusti ihan tien reunassa. Tien reunassa tarkoittaa tässä tapauksessa todellakin jo penkkaa, eikä levikettä, koska monet autot ajavat kaistojen ulkopuolella (ohitustilanteet ja mahd. uraiset tiet). Onhan se liikenne siellä aika hurjaa ja näkee sellaisia ohituksia, joita ei Suomessa tapahdu ikinä..