2005-06-30

peukaloa pakottaa

Sinä, joka tätä luet (toivottavasti nyt joku lukee?), olet ehkä huomannut, että käytän nimimerkkiä liftari. Se tulee siitä, että olen pitkän linjan liftari. Yksi niitä harvoista, joita ei enää kovin usein bongaa Suomessa teiden varsilla. En juurikaan liftaa talvella -- vaikka sitä on tullutkin tehtyä köyhimpinä opiskeluvuosina -- mutta kesällä senkin edestä. Kesä kun on liftarin kulta-aikaa. Kohta alkaa kesäloma, ja silloin olisi taas vaihteeksi tarkoitus lähteä rundille. Kyllä tässä jo peukkua pakottaa!

Liftaus on yksi parhaista tavoista nähdä maailmaa, vaikka en kyllä ole uskaltautunut siihen kuin Euroopassa matkatessani. Kuitenkin, takana on tuhansia ja tuhansia kilometrejä peukalokyyteilyä. Ns. budjettimatkailu on tarttunut elämäntavaksi, ja sopii minulle paremmin kuin valmiit pakettimatkat.

Ilokseni olen huomannut, että liftaus on taas nousussa. En vielä ole huomannut sitä teiden varsilla, mutta netissä. Yllätys yllätys :) Itse asiassa netissä on varsin hyvä suomalainen sivusto aiheesta: liftari.org

Kannattaa käydä lueskelemassa juttuja! Olen itsekin sinne kirjoitellut, mutta eri nimimerkillä kylläkin.

Ei kommentteja: