2006-04-24

krapulapäivän pekonipiirakka



Taidan olla ensimmäinen, joka postaa pekonireseptin pekoniviikolla?

Tässäpä siis, olkaa hyvä:

POHJA:
- 100 g oivariinia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 luomumuna
- tilkkanen kylmää vettä

Nypi oivis ja jauhot, lisää muna ja vesi kiivaasti sekoittaen. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Minulla oli sellainen suorakaiteen muotoinen lasivuoka. Täytteen valmistamisen ajaksi kannattaa laittaa pohja jääkaappiin odottamaan.

TÄYTE:
- paketti pekonia (olin kyllä paistanut pari siivua aamiaisella, että oli vähän vajaa paketti)
- 500 g:n pussillinen punasipuleita (yksi sipuli oli kyllä huono, että minulla taisi olla n. 450 g)
- oliiviöljyä sipulien kuullottamiseen
- reilu teelusikallinen hunajaa
- kuivattua basilikaa
- hienoa merisuolaa
- purkillinen fetajuustoa
- 1 dl luomukermaa
- 1 dl vettä
- 2 luomumunaa
- koristeluun tuoretta persiljaa

Paista pekoni pannulla. Silppua sipuli ja kuullota oliiviöljyssä. Mausta hunajalla, basilikalla ja suolalla. Anna jäähtyä. Paloittele pekoni ja lisää sekin sekoitukseen. Lisää joukkoon valutetut feta-kuutiot. Levitä täyte piirakkapohjan päälle. Sekoita vesi, kerma ja munat ja kaada seos täytteen päälle. Paista piirakka uunin alimmalla tasolla 200 °C lämmössä n. 35 minuuttia. Tarjoile tuoreen persiljan kanssa. Piirakka on oikein hyvää myös seuraavana aamuna kylmänä, ainakin minun mielestäni! Enjoy...

Tietoisku:
Luomumunia tuotetaan ikkunallisisssa lattiakanaloissa, jossa kanat saavat liikkua vapaasti ja niillä on omat orret ja pesät. Luomukanalassa saa olla 5 kanaa per m2 ja ulkotilat kesäksi, jossa ne voivat kuoputtaa maata ja ottaa hiekkakylpyjä. Ravinnoksi kelpaa luomurehu. Ravinto ei saa sisältää hormoneja tai geenimuunneltuja aineksia.


Mutta voi kun saisi vielä luomupekonia!

2 kommenttia:

Maurelita kirjoitti...

Haa varaslähtö ! Olen jemmaillut ekaa omaani huomiseksi...

Miam ; herkullinen viikko tiedossa.

liftari kirjoitti...

niin, olipas kyllä hieno viikko ja nyt on paljon reseptejä kokeiltavaksi. Joskaan ei ihan heti, sillä pekonia on nyt syöty vähäksi aikaa varastoon :)