2005-11-28

myskimummon murjotus

Varasin allergiapaikan junaan. Alkumatka sujuikin mukavasti kunnes Riksusta kyytiin tuli vanhempi rouvashenkilö (60+). Rouvan mukana kopperoon tulvahti voimakas myskin haju. Ei mikään vieno henkäys, vaan vahvuusaste oli pakasta vedetty wunderbaum potenssiin kymmenen.

Pienessä suljetussa kopissa tuo haju tuntui todella voimakkaalta ja oksettavalta. Kymmenen minuutin kärsimyksen ja orastavan kurkkukutinan jälkeen rohkaistuin kysymään vanhalta rouvalta, että oliko hän ihan varta vasten varannut allergiapaikan. Vastaus oli kyllä. Kerroin mahdollisimman ystävällisesti, että vahvat hajusteet eivät sovi allergiapaikalle. Laitoin laukun oven väliin, että haju olisi vähän hälvennyt ja se auttoikin asiaa. Rouva vain veti herneet nenään ja istui paikallaan, suu kireällä mutrulla, koko matkan aina Seinäjoelle asti, missä hän jäi pois.

Miten asia olisi pitänyt hoitaa, että rouva ei olisi pahoittanut mieltään? Enpä tiedä. Hankalahan se on nuoremman ihmisen mennä neuvomaan vanhempaa ikäpolvea. Mutta VR voisi muistuttaa lippujen ostotilanteessa siitä, että allergiapaikoille mennessä ei käytettäisi voimakkaita hajusteita. Joillekinhan ne aiheuttavat jopa migreenikohtauksia. Minulle onneksi vain pahaa oloa sekä nenän ja nielun kutinaa. :P

Olen aiemminkin kirjoittanut hajuterrorista. Asiaan ei taida löytyä mitään ratkaisua, kun allergiapaikkakaan ei sitä näköjään takaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Gaash! Ja vielä myskiä. Siitähän nyt saa päänsäryn ilman mitään hajusteyliherkkyyttäkään.

Koska rouva ei itse suostunut vaihtamaan paikkaa ei asiaa olisi varmaankaan voinut hoitaa rouvan mieltä pahoittamatta. Eikös ne 60+-tädit ole aina oikeassa ;)

Itse olisin varmaan pyytänyt konduktööriä ohjaamaan rouvan jonnekin muualle istumaan, koska rouva oli ilmiselvästi ymmärtänyt allergiapaikan merkityksen hiukan väärin.

Mieluummin omista oikeuksista kiinni pitävä tiukkapipo kuin monen tunnin kärsimys.

liftari kirjoitti...

Niin olisi pitänyt tehdä. :-P
Sepä kyllä, että juna oli aivan täynnä, ettei siellä välttämättä olisi ollut paikkaa..